keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Raaseporin superviikonloppu: Fiskarsin Antiikkipäivät ja Billnäsin antiikkimarkkinat 5.-8.7.


22 vuotta sitten pidettiin Fiskarsin Lukaalissa ensimmäiset antiikkipäivät, myöhemmin tapahtumapaikaksi vaihtui Billnäsin ruukki. Muutama vuosi sitten Billnäsin ruukin omistus vaihtui ja uusi omistaja nosti tapahtumapaikan vuokran tasolle, jota kauppiaat eivät voineet hyväksyä. He ryhtyivät itse tapahtumajärjestäjiksi ja vuokrasivat Fiskarsin ruukin miljööstä vanhan veitsitehtaan tapahtumapaikaksi kesällä 2010.

Billnäsin uusi omistaja ryhtyi jatkamaan vanhan tavaran myyntitapahtumaa Billnäsin antiikkimarkkinoiden nimellä. Nyt on kolmas kesä, kun sekä Fiskarsissa että Billnäsissä on samanaikaisesti vanhan tavaran myyntitapahtumat.

Kaksi tapahtumaa lyhyen etäisyyden päässä toisistaan samaan aikaan muodostaa tästä tandemista vanhan tavaran keräilijöiden kohokohdan, varsinkin kun Fiskarsissa on myös kyläyhdistyksen ylläpitämä tori Veitsitehtaalle vievän tien alkupäässä ruukkitaajaman keskustassa. Oikeastaan on siis olemassa kolme eri tapahtumaa samanaikaisesti nykyisessä Raaseporin kunnassa.

Tänä vuonna torilla on 10-15 myyntipaikkaa vähemmän kuin aikaisemmin tietöiden ja uuden parkkipaikan rakentamisen vuoksi. Toisaalta autopaikkoja noin 100 aikaisempaa enemmän.

Viime vuonna järjestettiin viimeistä kertaa Mustion linnan antiikkiviikko -tapahtuma, joka oli vähän ennen näitä ruukkien antiikkitapahtumia, mutta hyvin lähellä samassa kunnassa.

Fiskarsin vanhassa Veitsitehtaassa on tänä vuonna paikalla yli 70 alan ammattilaista myymässä ja Fiskarsin torillakin muutama kymmen lisää eli yhteensä noin 100.

Billnäsissä on paikalla lähes 40 myyjää.


Fiskarsin ja Billnäsin tapahtumat kestävät 4 päivää; torstaista sunnuntaihin. Aikamoinen ponnistus jokaiselta paikalle tulevalta myyjältä !

Lisää netissä:

http://fiskarskylaseura.org/tori.htm
www.billnas.fiVuoden takainen näkymä Fiskarsin torilta.


Fiskarsin vanhan Veitsitehtaan sisällä oli mukavan viileätä hellepäivänä vuosi sitten. Helteitä on ennustettu myös tälle viikolle. Bisarrin osasto etualalla.


Myös veitsitehtaan ulkopuolella on myyntipaikkoja.


Billnäsin ruukin entisessä tehdassalissa oli viime kesänä riihimäkeläisellä Purppura-Antiikilla näyttävä osasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti