tiistai 3. heinäkuuta 2012

Blogin lukijoilta tulleita kuvia


Tässä blogissa oli pari päivää sitten kuva kahdesta papukaijasta, joiden alkuperäinen käyttötarkoitus oli leikkokukkien asetteluteline. Lukijalta tuli kuva esineestä, jonka käyttötarkoitus on ollut sama, mutta telineen koristeena oleva naishahmo on ehkä vielä hienompi kuin nuo papukaijat. Esineen korkeus on noin 20 cm, kuten papukaijoillakin.

Juhannuksena tässä blogissa julkaistiin kuva kahdesta Karhulan pullosta, joista toinen oli taskumatti. Blogin lukijalta tuli kuva Karhulan taskumatista, jonka kylkeen on kaiverrettu auringonkehrä. Tämä hiontakuvio on yleinen Riihimäen lasitehtaan esineissä ja jotkut päättelevät sen perusteella jonkin esineen olevan Riihimäellä valmistettu. Kyllä Karhulassakin käytettiin auringon kehrää hiontakuviona ja löytyy sama aihe myös ulkomaisista esineistä. Taskumatin pohjassa on muottisigneerauksena teksti KARHULA.



Alun perin käyttöesine ja nyt koriste-esine. Olisiko Milon Venus ollut etäisesti mielessä esineen muotoilijalla ?



Nyt taitaa sääennusteiden mukaan olla yksi kesän aurinkoisimmista viikoista. Torstaina 5.7. alkaa Raaseporissa pitkä superviikonloppu Fiskarsin ja Bilnäsin antiikkipäivillä. Sinne ei kannata aurinkokehrätaskumattia ottaa mukaan, mutta vesipulloille on varmaan käyttöä.

1 kommentti:

  1. Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista