sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ylen Teema-kanavalla alkaa tänään kolme design-ohjelmasarjaa

Ylen Teema-kanavalla alkaa tänää kolme muotoilua sivuavaa ohjelmasarjaa, jotka todennäköisesti kiinnostavat myös tämän blogin luikijoita, vaikka niissä ei suoranaisesti lasimuotoilua olekaan esillä.


Klo 20 esitetään kotimainen Tekijänä-sarja, jonka päähenkilöt ovat sukupolvensa huippuja, nuoria tekijöitä jotka ovat tarttuneet hetkeen ja kouliintuneet työssään poikkeuksellisen taitaviksi. Ohjelma kuvaa yhtä päivää päähenkilön elämässä varhaisesta aamusta yöhön asti. 10-osaisen sarjan avaa kenkäsuunnittelija Minna Parikka. Muita Tekijänä-sarjan päähenkilöitä ovat mediapäätoimittaja Miika Särmäkari, vaatesuunnittelija Samu-Jussi Koski, ravintoloitsija Antto Melasniemi, muusikko Elastinen, arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara, muotoilija Saara Renvall, keramiikkataiteilija Heini Riitahuhta sekä muotoilija Aamu Song.


Tekijänä-ohjelman jälkeen klo 20.30 esitetään Arten Design-klassikko-sarja. Sarja kertoo esineistä, jotka ovat aikansa kuvia, mutta samalla edellä aikaansa. Ensimmäisenä 4.3. esitellään Alvar Aallon Paimio-tuoli, joka on yksi suomalaisen muotoilun symboleista ja kansainvälinen huipputuote. Muita design-klassikoita ovat mm. Bic-kuulakynä, Fiat 500 ja Lego-palikka.


Sunnuntain design-paketin päättää klo 21 BBC:n kulttuuridokumenttisarja Muotoilun huiput. Viisiosainen sarja kertoo muotoilusta ja sen historiasta, teollistumisen alkuajoista nykypäivään. Sarjassa ajatuksiaan kertovat huippumuotoilijat kuten Alberto Alessi, Philippe Stark, Applen Johathan Ive ja Sonyn Teiyu Goto.


Lähde: http://teema.yle.fi/teemat/design            
      Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti