lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lisää kynttilänjalkoja

Tässä blogissa oli 1.3. juttua lasisista kynttilänjaloista keräilykohteena. Ohessa pari kuvaa lisää tästä aiheesta.

Tässä valikoima värikkäitä tähden muotoisia kynttilänjalkoja. Rykelmässä on sekä Karhulan että Riihimäen valmistamia esineitä.

Viistosti sivulta otetusta kuvassa näkyy kynttilänjalan muoto paremmin; yksinkertaisuus on kaunista.

Näitä lasiesineitä näkee silloin tällöin myytävän kynttilänjalkoina.

Nämä on Karhulan lasitehtaan valmistamia sähköeristeitä. Yleisemmin niitä on valmistettu posliinista, mutta lasisiakin on tehty useampaa eri kokoa. Ylemmässä kuvassa näkyvä syvennys (jonka jotkut luulevat olevan kynttilää varten) on tarkoitettu metallikoukulle, jolla eriste on kiinnitetty pylvääseen tai vastaavaan. Eristeen kapeaan kohtaan on kiinnitetty eristämätön sähkönjohdin, usein kuparilanka. Tällaisia ei ole valmistettu enää vuosikausiin.

7 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen vihreä tähdenmuotoinen kynttilänjalka, ollut 1970-luvulta lähtien, joten ei voi olla Tiimari. Sama värisävy kuin kuvissa oikeassa yläkulmassa. En kuitenkaan ole löytänyt sitä mistään muualta netistä kuin tältä sivulta. Miten voin olla varma olisiko se riihimäen tai Karhulan valmistama?

    VastaaPoista
  2. Mulla on 11kpl noita pieniä lasieristeitä,toimivat snapsilaseina ja tarjottimena tietysti peltinen pylväänhattu. Onkohan noilla jotain arvoa,muuta kuin koristeena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve, eihän sinulla sattumalta ole enää noita lasieristeitä, tarvitsin 3 kpl yhteen kynttilänjalkaan, jossa on ollut 16 ja jäljellä on 13...

      Poista
  3. Myynnissä aivan upeat vanhat vihreät lasieristeet. 2kpl. Persoonalliseen sisustukseen, huom! sopii sekä sisälle, että ulos- mm.Pareveke, terassi, puutarha. Tai vaikkapa valaisimeksi. Painoa on ehkä noin 1-3 kg välissä, "Lautasten " koko 17 cm ja koko pituus n.35 cm. Löytyy myös isompana, katso kohde 495225943 huuto. Net Kohdenumero 495226338

    VastaaPoista
  4. Hei, minulla olisi noita KARHULA HEL-2 lasieristimiä, jos vielä on tarvetta.
    jarmo.o.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kiitos jälleen kerran. Taas yhden esineen arvoitus ratkesi.

    VastaaPoista

  6. Hall


    Haluan ostaa omaan kokoelmaan erilaisia lasisia jännite-eristimiä, kuten kuvassa yllä, myös käytössa olleita kelpuutan ostoksiini. Myös useita voin voin ostaa kerralla, se taisi tulla selväksi, myös.
    Voin noutaa jos Lahti, päijäthäme Heinola, Pertunmaa tms kunnaskot lähel.

    Hinnasta päästää sopuun ja 20 KV ISOt läpivärjätyt on ĺähellä intohimoa (ei siis itse maalatut, toki kaikkea saa tajitar myös. mutta keräily näihin on laaja-alaista..

    Janne Johansson
    0 44 98 0 1650
    Voita laittaa viestin sms, soitan takas tai sitten jos annat puhelimen soida, kyllä.
    Olen Suomalainen, minulla on euroja.
    Tämä ei ole politiikkasivusto, joten päätän ilmoituksen tähän. Venäläläistä posliinia en kaipaa.

    Hauskaa kesää ja toivottavasti jotain kauppoja saadaan!

    Janne

    VastaaPoista