maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lapin kullan kimallusta Lahden Antiikki- ja Keräilymessuilla

Lahdessa ensi viikonloppuna järjestettävillä Keräilykuume - Antiikki- ja Keräilymessuilla keräilijät ja alan asiantuntijat kohtaavat. Kuudetta kertaa järjestettävien messujen näytteilleasettajiksi saapuu keräily- ja antiikkialan ammattilaisia, antiikkiliikkeitä ja keräilijöitä ympäri suomen.

Näytteillä ja myynnissä on runsas kattaus vanhaa ja nostalgista, keräilyllisesti mielenkiintoista, tavaraa antiikista retroon ja talonpoikaisesta aina 1900-luvun design-klassikoihin.

Messujen järjestäjä Torsti Nieminen kertoo, että suosituksi keräily- ja sijoituskohteeksi tulleen design-lasin tarjonta tapahtumassa on monipuolista. Niemisen mukaan tämänkertaisessa tapahtumassa on myös erityisen hyvä perinnetekstiilien tarjonta. Vanhojen liinavaatteiden ja käsitöiden arvostus on kohonnut vintage-muodin mukana.


Arviointeja ja monipuolista ohjelmaa


Tuttuun tapaan messut tekevät yhteistyötä Päijät-Hämeen Numismaatikot ry:n kanssa. Numismaatikot pystyttävät messuosastolleen vanhojen rahojen arviointipisteen ja esittelevät yhdistyksensä toimintaa sekä antavat neuvontaa rahojen keräilyharrastukseen.

Suomalaisten ansio- ja sotilasmerkkien asiantuntija on tavattavissa molempina messupäivinä.

Kullan kimallusta tapahtumaan tuo Lemmenjoen kullankaivaja Seppo Lehtinen, jonka osastolla on näytteillä Lapin kullasta valmistettuja hippukoruja ja isomuksia. Lehtinen kaivaa kultaa Lemmenjoen valtauksellaan perinteisin työtavoin lapio ja vaskooli apunaan.


ExpoNovan järjestämät Keräilykuume – Antiikki- ja Keräilymessut Lahdessa Askon alueella, Askonkatu 9 B, 31.3.-1.4.2012 lauantaina ja sunnuntaina kello 10 - 16.
Lisätiedot: www.kerailykuume.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti