tiistai 24. tammikuuta 2012

Gunnel Nymanin Viisaat neitsyet

Tänään oli Helsingin Sanomien sivulla B2 iso kuva Gunnel Nymanin suunnittelemasta Viisaat neitsyet –maljakosta. Esine sisältyy Bukowskin huutokauppahuoneen mainokseen, jolla kerrotaan, että sisäänotto kevään huutokauppoihin on meneillään. Viisaat neitsyet –taidelasimaljakko myydään huhtikuussa Modern + Contemporary –huutokaupassa Helsingissä.

Viisaat neitsyet on Gunnel Nymanin Riihimäen lasille suunnittelema taideteos, joka oli esillä Pariisin maailmannäyttelyssä 1937. Se on pyörittäen puhallettua lasia, joka on kaiverrettu ja hiekkapuhallettu. Nyman sai kultamitalin lasimuotoilustaan Pariisissa. Suomen lasimuseon Gunnel Nymanista julkaisemassa kirjassa Lasitutkimuksia IV kerrotaan niistä esineistä, jotka olivat tuossa näyttelyssä esillä.

Viisaat neitsyet –taidelasiesineen huutokaupasta tulee varmaan yksi tämän vuoden tapauksista ja sen hinta noussee korkealle.Näyte Gunnel Nymanin tuotantoa esittelevästä teoksesta Lasitutkimuksia IV. Kirjan on julkaissut Suomen lasimuseo. Vasemman puoleinen kuva on luonnos Viisaat neitsyet -maljakkoa varten.

Bukowskin ilmoitus Helsingin Sanomissa 24.1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti